“Meiden maken kennis met verf en techniek”

Het is vandaag Girls’ Day. Als bedrijf hebben we ons opengesteld om een groep meiden te ontvangen en kennis te laten maken met de techniek. Girls’ Day is initiatief van VHTO, en zet zich in voor het stimuleren van meisjes en vrouwen om te kiezen voor een studie en carrière in de bèta, techniek en IT . Ze streven naar een wereld waarin iedereen, ongeacht geslacht, wordt aangemoedigd om te excelleren in deze vakgebieden.

Vrouwen in de techniek

Wij mochten een enthousiaste groep meiden van basisschool De Sprankel uit Zwolle ontvangen. In de workshop “Het verfexperiment” hebben de meiden zelf verf gemaakt met oplosmiddelen, bindmiddelen en kleurpigmenten. Voor het experiment zijn componenten gebruikt die je thuis in de keuken vindt, zoals bloem, water, kleurenkrijt en afwasmiddel. De meiden hebben hun lievelingskleur gemaakt en ontdekt hoe je kunt experimenteren met verf.

De meiden hebben ook een kijkje achter de schermen gekregen bij de afdeling Research & Development. Hier worden de verven en lakken ontwikkelt en verbetert. Ook is een demonstratie gegeven hoe kleuren worden ingemeten en gemaakt. Dagelijks heb je met kleur te maken.

Girl's Day 2024, Vrouwen in de techniek

Als laatste onderdeel van het programma is een Meet & Greet georganiseerd met Marlies van Wijhe. De meiden waren heel nieuwsgierig en stelden veel vragen. Zo zijn ze te weten gekomen dat Van Wijhe een vrouwelijke directeur heeft, wat een microbioloog is, hoe verf gemaakt wordt en welke disciplines je bij van Wijhe verf in de techniek kunt uitoefenen.

De meiden kregen allemaal een goodiebag mee naar huis met onder andere het tenue “Dit tenue past iedereen”. Dit is ontworpen voor jonge meiden om hen van jongs af aan kennis te laten maken met het schildersvak.

Door deel te nemen aan Girls’ Day zetten we ons in voor gelijke kansen op de werkvloer en ongelijkheid verminderen. Lees meer over de initiatieven op de pagina over Vrouwen in de techniek.

 Naar nieuwsoverzicht