Wordt marlies van wijhe changemaker van het jaar?

Afgelopen februari werd Marlies van Wijhe (CEO) Changemaker van de week. Een Changemaker is iemand die kleur bekent, richting durft te geven en tempo maakt. Duurzaam Leiderschap, Innovatie en Impact waren daarbij belangrijke pijlers die langs de meetlat werden gelegd. En warempel, onze Marlies pakte de titel! Dat maakte ons als Koninklijke Van Wijhe Verf een nog trotser familiebedrijf dan dat wij al waren! Nu is het einde van het jaar in zicht en maakt Marlies  kans op de titel Changemaker van het jaar 2021. Maak  ons nóg een stukje trotser door Marlies naar de top te helpen en breng ook uw stem uit!

Marlies van Wijhe Changemaker van het jaar 2021

Waarom is Marlies een changemaker?

Oke, even terug. Waarom werd Marlies in den beginne genomineerd als changemaker? Het woord zegt het al, een changemaker is een veranderaar; een krachtige leider die richting durft te geven, toekomstgericht opereert en daarin ook tempo weet te maken. Marlies wil met de organisatie de transitie naar een duurzame economie versnellen. Dit doet zij door met het team doelgericht stappen te zetten om duurzamer te worden. De lat ligt hoog; één van de doelstellingen om in 2025 als bedrijf klimaatneutraal te zijn. Ook werd Koninklijke van Wijhe als eerste bedrijf in de chemische sector een B corp, een predicaat dat aangeeft dat het bedrijf transparant, ethisch en duurzaam opereert. En minstens net zo belangrijk, dat ook daadwerkelijk kan aantonen.

Het is aan mij om iedereen mee te krijgen met veranderingen. Ik inspireer mijn mensen onder andere door lunches te organiseren met medewerkers en te praten over de Sustainable Development Goals.

Marlies van Wijhe | CEO

Stemmen op Marlies kan nu

De geselecteerde Changemakers zijn allemaal koplopers die door een onafhankelijke redactie werden aangedragen. Een variatie van leiders uit familiebedrijven, multinationals, MKB, start-ups en scale-ups. Een objectieve en onafhankelijke vakjury stelde de juryrapporten op. Uit het juryrapport kwam naar voren dat Marlies van Wijhe met haar visie op duurzaam ondernemen een juiste koers vaart. Ze ziet de transitie naar een duurzame economie als noodzakelijk voor het voortbestaan van de maatschappij én ze weet haar visie om te zetten naar daden waardoor ze echt impact kan maken.

Stem op Marlies

 

< Naar nieuwsoverzicht