Bruisend Zwolle of toch liever Plat Zwols?

Schoon drinkwater op het werk. Voor ons was dit – net als voor alle andere bedrijven in Nederland – helemaal geen issue. Wij zijn gewend dat er áltijd schoon drinkwater uit de kraan komt en dat we dat kunnen pakken waar en wanneer we maar willen. Bij Koninklijke Van Wijhe Verf waren we nog eens extra verwend met schoon en gekoeld drinkwater op de werkplek, rechtstreeks tapbaar vanuit waterkoelers met verwisselbare 19-litertanks. Maar was dit wel de meest duurzame oplossing voor een bedrijf dat verduurzaming in alle facetten, extreem hoog op de prioriteitenlijst heeft staan? Dat zelfs pretendeert koploper in duurzaamheid te zijn? Bij nader inzien niet helemaal, maar hé, er moet natuurlijk altijd ruimte voor verbetering zijn!

Made Blue Drinkwater

Made Blue watertappunten; het duurzame alternatief

De oude watertappunten met de 19-litertanks, kwam je op meerdere plekken binnen ons bedrijf tegen. De voorraden watertanks eveneens. En dat oogde niet alleen rommelig, het hele systeem zorgde ook nog eens voor een boel gesjouw. De verwisselbare 19-litertanks kwamen per vrachttransport aan, moesten intern worden gedistribueerd en de lege tanks dienden weer te worden opgehaald. Het water was dan wel lekker koel, echt duurzaam was het niet. In de zoektocht naar een alternatief stuitten we op de Stichting Made Blue. Deze organisatie levert watertappunten die zijn aangesloten op het leidingwatersysteem. Want perfect schoon drinkwater, komt immers gewoon uit de kraan. De installatie zorgt dat het water gefilterd, gekoeld en eventueel bruisend in je glas of karaf stroomt!

schoon drinkwater voor iedereen!

Made Blue heeft als missie: Schoon drinkwater voor iedereen! De organisatie ondersteunt verschillende waterinitiatieven in ontwikkelingslanden, waarmee de mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater. Want zo vanzelfsprekend als schoon drinkwater voor ons is, is dat niet voor iedereen. Op dit moment staat de teller op 8 miljard liter water, wat praktisch betekent dat 110.000 mensen minimaal 10 jaar lang de beschikking hebben over 20 liter schoon drinkwater per dag. Door de transitie en de bijkomende ondersteuning vanuit Koninklijke Van Wijhe Verf, zorgt Made Blue dat ruim 800 mensen in ontwikkelingslanden toegang gaan krijgen tot 6 miljoen liter schoon drinkwater. En dat is toch meer dan een storm in een glas water!

Wil je een glaasje Bruisend Zwolle, of toch liever een glas Plat Zwols?

Inmiddels heeft elke afdeling een Made Blue tapinstallatie staan. Hiermee is weer een stap gezet in het verduurzamen van onze bedrijfsprocessen. Het sjouwen met plastic watertanks is verleden tijd. Het water is tevens te tappen in grote flessen en karaffen, waardoor ook gebotteld water overbodig is. We hebben karaffen en flessen met onze eigen identiteit. Vanaf nu hoor je binnen Van Wijhe Verf: “Wil je een glaasje Bruisend Zwolle of toch liever een glas Plat Zwols?”

< Naar nieuwsoverzicht

Missie: Schoon drinkwater voor iedereen!